Méreg
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Méreg on Jul 3, 2009 17:47:13 GMT 1
- Igen, valóban akkor a legcélszerűbb. - Bólogat egyetértően. Legalább ma ők nem kapnak a verésből. Igaz a kajának csúfolt moslékból se. A többieken csak halványan mosolyog, de figyelme nagyobb hányadát Bruce-ra fordítja. Hiszen vele beszélget, vagy mi. Arra a gondolatra, hogy a többiek kapják majd a verést, elfintorodik. Ha még kimaradnak, egy dolog, de helyettük is más kap, és ez már annyira nem megnyugtató. De Bruce-nak igazat ad magában. Ők nem tehetnek mást. Csak várni tudnak, türelemmel. Vagy anélkül. - De szerintem biztos, hogy van valaki kint, aki nagy árat fizet azért, hogy te kijuss. - Ezen fennakad. Mégis ki lenne az, aki azért szív, hogy ő szabad legyen? Egyszerűen elképzelése sincs. Annyira elkalandozik ezen a mondaton, hogy a következőt csak nyomokban fogja fel. - Micsoda? Robbantani? De előtte ugye kivisznek mindenkit, nem csak minket? - Kérdi talán kissé gyanakvóan. Aztán persze rájön, hogy ez hülye kérdés, és megnyugtatja magát, hogy nem lesz itt tömeggyilkosság, de azért nem árt, ha tud minden részletet, amit csak Bruce-ék tudhatnak. Beszéltetni akarják a kinti életről. Jó vicc. Ő se élt. Csak menekült és bujkált. - Mit mesélhetnék? A hatalomváltás után, nem sokkal otthagytam a lakótársam, és elindultam Mexikó felé. Nem voltak használható papírjaim, és ugye akadémiára jártam, tehát az új hatalom szemében én voltam a társaimmal az elsődleges célpontok egyike, akiket likvidálni kell a régi világ rendjéből. Rendőr is, ember is... szóval menekülnöm kellett. Volt egy tatyóm, benne pár váltásruha, és azon felül mindenem, amit tudtam eladtam, hogy legyen pénzem kajára. Eleinte még voltak autók, szóval tudtam stoppolni is, később szinte már csak gyalog tudtam közlekedni. A vége felé elfogyott minden pénzem, és kénytelen-kelletlen lopnom kellett. Nem voltam jó benne, ezért az erőmet használtam, és mielőtt még kiszúrt volna az áldozatom, jól fejbe csaptam. Ölni nem öltem, de a pénzét elvettem. Enni azért csak kell, koldulni meg nem volt merszem, mert a végén még rám találnak és végem. Viszont egész jól kiismerem már magam egy-egy csatornahálózatban. Igyekeztem mindig ott közlekedni. New Yorkból indultam, végigutaztam fél Amerikát, néha stoppal, néha gyalog. Tudtam, hogy Corpus Christi-től délebbre virágzik az embercsempészet, még a suliban tanultunk erről. Reméltem, hogy még nem számolták fel, és átjuthatok a határon valahogy. Egy kis településen szálltam hajóra, valahol a Port Isabel kikötőben. A cél Mexikó partja lett volna, a határon túl. Ott autóval vártak volna minket és egy nagyobb városba vittek volna. A többit már tudjátok. Nem sokat láttam az új világból, csak ezt tudtam elmesélni. A teleport-hálózat az gondolom, nem új infó nektek. Szerintem, tudtok mindent, de ha nem, kérdezz célzottan és nem fogok anekdotázni. - Vigyorodik el a végén. Nem szokott ő ennyit fecsegni, talán csak a bezártság teszi a közvetlenséget. Nem kicsit érzi magát zavarban... eddig ő volt a legszószátyárabb, meghazudtolva saját magát. Elhatározza, hogy ezek után csak akkor szól, ha kérdezik és csak annyit, amennyit feltétlen szükséges, mielőtt még átváltozik egy pletykás libává.
|
|
|
Post by Vizió on Jul 3, 2009 22:21:45 GMT 1
- Nyugi, róla van szó. Még azt is kihúzza a bajból, aki alõtte ki akarja nyírni. Kicsit furán szerez barátokat, de inkább neki tartozol, minthogy bármikor õ tartozzon neked, vagy épp hozzád. A többiek miatt meg ne aggódj. Azért nem fognak többet kapni9, mint egyébként, mert egy tucatnyian nincsenek ott. Felõlük egyébként meg is dögölhetünk. Amíg a könyvek nem említik a létszámfogyatkozást, addig nem is fogyunk... Rohadt bürokrácia... Gyûlölöm.
Bruce arca undorodó grimaszba gyûri az arcát és kiköp.
- Ne köpködj, mert leköpõlek, de az nem fog tetszeni! - Janice viccesen fenyegeti meg Bruce-t de az biztos, hogy komolyan gondolja. Véresen komolyan.
- Bocs, szõrpamacs!
Ezután mindenfél ugratsok hangzanak el Janice felé, aki szintén ízesen válaszol.
- Igazad van, a technológia nem újdonság. Õszintén szólva fogalmam sincs mire lehetnék kíváncsi a szép új világból... Leginkább arra, amirõl biztosan nem tudsz, szóval nem kínozlak vele. Mesélsz a családodról?
|
|
Méreg
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Méreg on Jul 3, 2009 23:32:09 GMT 1
Először abszolút nem érti, mit akar Bruce mondani, de aztán körvonalazódik valami halványan. - Zyra-ról beszélsz? - Kérdi megerősítést kérve. A többire inkább nem reagál. Az annyira talán nem is neki szólt. Csak hangosan gondolkodott. Valószínűleg. Janice és Bruce játékos egymást szapulásán jót nevet. Egész szórakoztató kis bagázsnak találja őket. Nem ismer senkit se, de kezdi megkedvelni a bandát. Bár azért a kívülálló voltának érzése kicsit nyomasztja, de nem törődik vele különösebben. - Megpróbálhatsz kínozni, maximum nem kapsz választ. - Mosolyog vissza José, aztán elgondolkodik. - A családomról? Mexikóiak vagyunk, Tijuana-ból. Anyám, apám meg a hat tesóm ott élnek, meg van egy rokonom Sacramento-ban. Ő segített még kölyökként átjutni ide, szóval már elég régóta élek amerikai földön. Ti mind amerikaiak vagytok amúgy? - Néz végig mindenkin. Ne csak őt faggassák!
|
|
|
Post by Vizió on Jul 6, 2009 21:51:18 GMT 1
- Majdnem mindannyian amerikainak születtünk, vagy így- úgy amúgy azok lettünk. Szülõk, akérvény, meg a többi bartomság. Lucien angol, bár ez látszik rajta, ha épp nem a földet túrja, mint egy kisgyerek, csak mert unatkozik. Pete német-amerikai, Janice pedig Japánból menekült át.
- Akart a halál Yomira menni. Hallottál már Yomiról? Jó hely... - Janice hangjából érzõdik, hlgy Yomi nem jó hely.
- Nah egen. Esõ... De jó. Már reménykedtem, hogy megússzuk... De nem. Amúgy igen, róla volt szó, csak elõvigyázatosságból nem mondjuk ki a nevét. Nagy baj származhat belõle. Említettem már, hogy uitálom az esõt? Nagyon utálom.
- Ne utálkozz, nem neked kell megszárítani tizenöt centi szõrt!
- Jól van Janice, te nyertél. Jelenleg viszont egyedül téger nem ráz a hideg a bunda alatt!
- Errõl nem nyitok vitát. Várjatok, valaki jön... Jó, nem, csak elment. Szerintem új rabot hoztak... (Ez volt Morsus, de ezt Ti még nem tudjátok)
- Szerintem is. A jól bevált technikát alkalmazták... Kábítás és teleportálás. Szemét dolog.
|
|
Méreg
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Méreg on Jul 6, 2009 22:04:03 GMT 1
- Nem hallottam róla. Miféle hely? - Kérdi José őszinte tudatlansággal. Lucien-re lopva tekint csak, mikor közlik a származását. Halvány mosolyt töröl le a szája széléből. Nem akarja kiröhögni. Nyíltan legalábbis. Az első esőcseppekre feltekint, aztán a fal tövébe húzódik még inkább. Bár ő úgy van vele, hogy nem cukorból van, baja nem lesz. Maximum egy kis megfázás. Annyi belefér. Most már talán úgyis szabadok lesznek. Janice és Bruce csipkelődésén csak mosolyog. - Ezek mindig ezt csinálják? - Kérdi Pete felé fordulva. Nem bántásból, csak ismerkedik. Viccesnek találja a párost. Zyra-nak mindenképp elrebeg egy köszönömöt személyesen, ha kiviszi innen őket. Már alig várja az estét.
|
|
|
Post by Vizió on Jul 6, 2009 22:30:55 GMT 1
- Yomi, Japán Labradorja. Csak úgy képzeld el, mint a mutánsok és fogyatékos, vagy más szexuális beállítottságúak Auschwitz-e. Kellemes hely, ahol a szőrrel rendelkezőket, mint én is teljesen kopaszra borotválják, orvosi kísérleteket végeznek rajtuk és ah valamelyik rohadéknak kedve támad rá, megerőszakolják. Van, hogy egyszerre többen is. Nem egy odaküldött ember fogát verték ki az őrök, hogy ne tudjon harapni, ha valamit a szájába tömnek - elgondolkozik és megborzong. - A bátyám ott halt meg. Szerencsémre, a szőröm akkor nőtt ki, amikor először repültünk és amerikai gépen utaztunk. Ezért nem vittek Yomi-ra. Ennyi. A bátyám nem tudta megúszni. Ő repülni tudott. Haza akart jönni, de lelőtték az óceán felett. Pedig szerettem Japánt., amíg kicsi voltam. Most már a leggyűlöltebb hely a világon. Labrador csak a második lehet.
Janice szóáradata egy dühös fújásban merül ki, s a többieknek sincs sok hozzáfűzni valója.
|
|
Méreg
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Méreg on Jul 7, 2009 13:11:41 GMT 1
Elszörnyülködve hallgatja végig Janice beszámolóját arról a modern-kori haláltáborról, és a hideg rázza ki tőle. Ő se tud mit reagálni a hallottakra, de a tekintetében benne van minden válasz, és tömény együttérzés. Hiába, túl jó lelkülete van. Csendbe burkolózik a kis udvar, csak az eső halk kopogása a földön, s a kis csoport lélegzetvétele az összes zaj, ami keletkezik. Ki tudja mennyi idő telik így el, vagy hogy mikor fog történni végre valami... Nem tehetnek mást, csak várnak. Egyszer-kétszer felélénkül még a beszélgetés, aztán ismét hallgatnak egy darabig. Az eső is ehhez igazodik. Bizonyára mindenki alaposan megázik, de valahogy José számára ez éltető erejű... hiszen a szabad égből hullik alá.
Az este közeleg...
|
|
Zack
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Zack on Jul 8, 2009 15:24:20 GMT 1
Nem lehetne, hogy egyszer szépen magamtól aludjak és kelljek? Vaaagy az, hogy senki se akarjon kiütni? Így belegondolva az elmúlt 30 plusz eszméletlenség órái alatt mindig le akartak fegyverezni, elrabolni, megverni vagy kirúgatni. Ez már természet ellenes... Börtönben vagyok. Itt legalább mindez természetes lesz. Képességeim nem működnek. Miért is vagyok börtönben? A vonzóság még nem bűn? Csak nekem maradt ki a bíróság és az ítélethozatal? Mennyit aludtam? Hol a kávém? És a cigim? Most komolyan valami nagyon kiesett vagy a lakásom lett nagyobb és tisztább.
|
|
|
Post by Vizió on Jul 8, 2009 21:29:46 GMT 1
- TALPRA RÜHES SZEMÉTLÁDA!
Hangzik fel az üvöltés, alig egy perccel azután, hogy Zack valamelyest magához tér. Előkerül egy elektromos bot, s a cellaajtó félrecsúszik. Egy kétszer két méteres alak sétál be a cellába és ha Zack nem vágja magát vigyázva (márpedig, ahogy ismerem nem fogja) találkozik a sokkoló részével. Karra, lábra kap egy-egy áramütést, ami miatt legalábbis megcsuklik a lába, ha földre nem kerül azonnal, mert még kába a kábítószertől amit belepumpáltak. Ha elesik, akkor a fejére, hátára és minden nem védett pontjára kap ütést és döfést egyaránt. Ez jó tíz percig eltart Morsus kitartásától függően, akár tovább is tarthat.
- MOZOGJ, TE ROHADT GANÉ! KIFELÉ F@SSZOPÓ BAROMARC!
A nyomatékosítás kedvéért karon ragadják és ha nem mozognak a lábai elég gyorsan kidobják a folyosóra. További ütések, rúgások elszenvedése alatt beirányítják a zuhanyzóba, le kell vetkőznie, a ruháit jobb esetben elrakják, de inkább a szemetesben fogja végezni, az értékeit meg majd keresse az őrök zsebeiben. Jéghideg vízzel kell zuhanyoznia, és egy szakadt, enyhén szagos kezeslábast kap. Egy másik folyosón át kirugdossák az udvarra a többiek közé. Kap néhány együttérző pillantást, de nem nagyon foglalkoznak vele a társai.
|
|
Zack
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Zack on Jul 8, 2009 21:44:34 GMT 1
- Aúúú.... Zuhanok a földre a sokkolótól amikor már majdnem feltápászkodtam volna. - Ha árammal csapod a lábam akkor nehéz felállni ezzel ugye tisz... Ütés. Rúgás. Csapások. Fájdalom. Kellemetlen megjegyzések. Ez a a középiskola. Tuti. Nah jó.. méhg kéne... aú... egy matek doga. Aú. - Mi van ma verjük Zacket nap? Kérdem a fájdalom miatt halkan morogva miközben lekezdek felállni. - Megjegyzem egyszerűbb a járás ha előtte nem vered össze a célszemélyt. Ebben van rutino... Ütés! Meglepődtél mi? Hát én se! Mosakodjunk. Elvették a ruhám... mi volt benne? A cigim! Meg két cukorka. Bakker tényleg a másik kabátomban volt a tárcám. Mindegy. A cigi.... férfi vagy... Rúgás. Szóval férfi vagyok és ez egy udvar! Összecsapom a tenyeremet és elkezdem őket összedörzsölni. - Hol a kosárpálya?
|
|
|
Post by Vizió on Jul 8, 2009 23:16:29 GMT 1
- Az nincs haver. De szokj hozzá a más játékokhoz. Abban is futni lehet, de ott már az életedért.
A csoport lassan kinyit Zack felé, megnézik maguknak, de nem nagyon foglalkoznak vele.
- Cigi nincs, az ellenség az őrök. Figyelj a hangosra, meg a festett szarok. Kajára meg ne számíts.
A gyors eligazítást tartó férfi hátat fordít Zack-nek, részéről le van rendezve a dolog. A hangosbemondó nem sokkal később bemond egy mezőt, s az láthatóan kiürül. Egy erős kéz kirántja Zack-et az említett mezőből.
- Ne nyírd ki magad az első nap, új fiú! Legalább a holnapot érd meg...
|
|
Zack
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Zack on Jul 9, 2009 22:18:30 GMT 1
Se cigi, se kaja... akkor nincs kávé. Tipikus. Már majdnem mondanék valamit, amikor valaki beordít valamit. nézek bambán, mint kövér kisgyerek a cukorka boltban, de szerencsére valaki elránt onnan. - Uhh kösz. Mondom morogva és körbenézek. - Melyik mező melyik? Kérdem érdeklődve.
|
|
|
Post by Vizió on Jul 9, 2009 23:02:27 GMT 1
- Pont mint a sakk haver. Amit bemondtak, azt kerüld ma mindenképp - a srác a fal felé sétál. - És ne ácsorogj sokat egy helyben!
Újabb mezők hangzanak fel, de Zack most nem kerül veszélybe. Este hat felé járhat az idő, az esőtől nem igazán látni az eget, így nehéz megállapítani, hogy mennyi is az idő odakint. A rabok lassan az épületbe vezető ajtók köré csoportosulnak. Van olyan, akin látszik, hogy nem sokáig bírja már, van akit láthatóan ráz a hideg. Szinte biztos, hogy ők nem érik meg a hét végét. Ha Zack eléggé meresztgeti a szemét, láthatja, hogy a csapatok közepére a nőket állították, így is védve őket valamennyire a széltől és melegítve egymást is, de főleg őket.
|
|
Zack
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Zack on Jul 13, 2009 17:38:14 GMT 1
- Utálok sakkozni... Morgom keserűen és körbe nézek. Szép rendszer épült itt ki. Most mi a fene lesz? Bárhogy is mozgásban maradok és újdonsült életmentőm közelében. Hogy is kerültem ide? Cigi, meztelen lány, dilis gyerek, csatorna, domina karddal... börtön. Ennek semmi értelme sincs! - Meddig szokott ez az elmebeteg monopoly menni? Kérdem érdeklődve.
|
|
|
Post by Vizió on Jul 15, 2009 20:59:39 GMT 1
- Itt senki se szeret...
Big Tom tovább folytatja megszokott, kitaposott útját az udvaron, egy pillanatra megáll a sírok előtt.
- Erre ne nagyon mászkálj... Ezek a sírok. Naponta van akit temetünk. Kemény meló, de ha nem akarod, hogy a srácok megverjenek, akkor jobb, ha te is kaparsz majd.
BT lassan az ajtók felé irányítja a lépteit.
- Napnyugta után általában bent vagyunk, akkor csak a veréstől halhatsz meg. Igyekezz talpon maradni és talpon tartani a melletted lévőt. Ne ugrálj ha élni akarsz, ne pofázz vissza és ne várj semmi jót az őröktől. A bentlakóknak meg semmijük nincs. Ehhez tartsd magad. Gyere, lassan mehetünk be a kevésbé hidegbe.
|
|