|
Post by Vizió on Sept 9, 2008 22:45:08 GMT 1
Adatok keresés... Feldolgozás... Kanada az észak-amerikai kontinens északi felén helyezkedik el, államformája alkotmányos monarchia. Az ország területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig az Arktiszra benyúlva egész az Északi-sarkig. Fővárosa Ottawa, itt található a parlament, illetve a kormányzó és a miniszterelnök hivatala. Legnépesebb városa Toronto. Gazdaságának alapja kezdetektől fogva a rendelkezésre álló természeti erőforrások bősége volt: a fosszilis tüzelőanyagoknak és vízierőműveinek köszönhetően az energetika terén önellátó. Bár lakossága mindössze egytizede az Egyesült Államokénak, gazdasági súlya igen jelentős. Kanada tagja az ENSZ-nek, a Brit Nemzetközösségnek, a La Francophonie-nak, a NATO-nak, a NAFTA-nak, a G8-nak, az OECD-nek és az APEC-nek. Kanada az észak-amerikai szárazföld északi részén fekszik. Szárazföldi határa kizárólag az Amerikai Egyesült Államokkal van (Alaszkát is beleszámítva ennek hossza 8 890 km), két óceán, az Atlanti és a Csendes, valamint a Jeges-tenger veszi körül. Főleg az északon található számtalan sziget miatt partvonala a leghosszabb a világon: 243 792 km. Kanada a második legnagyobb területű ország (Oroszország után). Népsűrűsége viszont igen alacsony, mindössze 3 fő/km²; a népesség megoszlása szélsőséges: a kedvezőbb éghajlat miatt a mintegy 32 millió kanadai 80%-a a déli határ 200 kilométeres körzetében él[1]. A legsűrűbben lakott régió a Nagy-tavak vidéke és a Szent Lőrinc-folyó; ezen a termékeny területen telepedtek le először az európaiak. Ettől északra helyezkedik el a kanadai pajzs, a Föld egyik legrégibb szárazulata, mely a legutóbbi jégkorszak felszínformálásának nyomait viseli magán: a talajréteg vékony, a kéreg gazdag ásványokban és a jégvájta mélyedésekben sok tó és folyó alakult ki. (A Föld tavainak több mint fele Kanadában található[2]). A pajzstól keletre fekszik Labrador. Újfundland szigete, az ország legkeletibb része, zárja el a Szent Lőrinc-öblöt az óceántól. Az öböl kezdete, a Szent Lőrinc-folyó torkolata a világ legnagyobb tölcsértorkolata. Újfundlandtól délnyugatra található Új-Skócia félszigete, a fölött pedig a Prince Edward-sziget. Az Új-Skócia és Új-Brunswick közé benyúló keskeny Fundy-öbölben alakul ki a világon a legmagasabb dagály. A Mount Yamanuska A Mount Yamanuska A Nagy-tavaktól a Sziklás-hegységig húzódik a kanadai préri, Ontario, Manitoba és Saskatchewan tartományokon keresztül. A Sziklás-hegységen Alberta és Brit Columbia osztozik (utóbbi déli részén jóval enyhébben a telek, mint bárhol máshol az országban). Északon fekszik a három territórium: Yukon, az Északnyugati területek és Nunavut. Déli részeiken még fenyvesek találhatók, de nagy részük tundra és sarkvidék. A kontinens északi végénél hatalmas szigetvilág kezdődik.
|
|
|
Post by Vizió on Jun 12, 2009 21:46:00 GMT 1
Sellőnek
Négy Hummerből álló konvoj halad észak felé. Az elsőben és utolsóban felfegyverzett katonák ülnek. A középső kettőben egy-egy nyakörvvel felszerelt Homo Superior hever hátra bilincselt kézzel, s gúzsba kötött bokákkal. Egyikük Maddrox, akit ismételt bankrabláson kaptak, de aztán a Milícia elfogó egységei ellen fprdult és erõszakot is alkalmazott, a hátsó kocsiban pedig Heather Hudson utazik, aki az ellenállásnak segített, így megfosztották a praxisától és a szabadságától is. Light, te az egyik Hummerben ülsz, vagy Maddrox, vagy Heather mellett, fegyveres õrizetként.
Az út csak felülről látható be és egy völgyben kanyarog. Sellõ, ha esetleg bekapcsolódsz, valamilyen magaslatról figyelet a menetet. A tengerpart egy kilométerre van a helyszíntõl, számodra könnyen megközelíthetõ lehet.
Az út maga eseménytelennek tetszik, de nem fogták el az összes Maddrox-másolatot, így az szabotázsra készül a konvoj ellen, nagy mennyiségû robbanóanyagot helyezett el az úton, ami megöli a ráhajtó elsõ kocsi utasait és a levegõbe repíti a Hummert. Õ maga a robbanási ponttól ötven méternyire rejtõzik, egy mesterlövész puskával, készen rá, hogy likvidálja a kiszálló, vagy a kocsikban látszó katonákat.
|
|
Light
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Light on Jun 25, 2009 16:23:50 GMT 1
Az út unalmasan telik mint az ilyen utak mindig. Nem történik semmi. Madrox mellett ülök egy M4-essel a kezemben. De komolyan minek? Egy gúzsba kötött ember hogy tudna elmenekülni egy autóból, hogy ne vegyük észre. Kész elmebaj. Na nem gond. Remélem az útnak hamarosan vége, mert kezdem magam nagyon unni, és a tagjaim is kezdenek nagyon elgémberedni.
|
|
|
Post by Vizió on Jun 27, 2009 1:04:21 GMT 1
Az elsõ Hummer beleszalad a láthatatlan damilba, ami kibiztosította a burkolatra telepített bombákat. A kocsiban ülõknek esélye sem volt. A robbanás a levegõbe repítette a kocsit. A második satufékkel tud csak megállni, s a benen ülõk vagy a mûszerfalba verik a fejüket, vagy Maddrox esetében a padlón kötnek ki. A pecektõl alig hallhatóan, hangosan röhög fel, így jelezve megvezését. A Hudsont szállító kocsi kicsit könnyebben áll meg, de csak pár centi menti meg õket az ütközéstõl. Az utolsó kocsiból a katonák egytõl-egyig kiugrálnak. Van aki az égõ roncs felé rohan, hátha találnak még túélõket, de nem járnak sikerrel. Akik a bal oldalon száûlltak ki, azok azonnal meghalnak egy-egy jól irányzott lövés következtében.
|
|
Light
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Light on Jun 28, 2009 10:49:38 GMT 1
Az út még mindig unalmas, ám egy hatalmas robaj megzavarja az unalom eme formáját. Az legelöl haladó Hummer felrobban. A kocsiból nem marad semmi túlélő biztos, hogy nincs. Jó katonához híven megragadom Madroxx-ot és a jobb oldalon kiszállok vele, a fegyveremet az oldalának nyomva. Oda rohanok a sorban második Hummerben ülő katonához -Mi történt? És ki lövöldöz? De még inkább, honnan?-kérdeztem, mert időközben fegyver ropogást hallottam.
|
|
|
Post by Vizió on Jun 30, 2009 20:29:40 GMT 1
- Uram! Támadás ért minket. Nem láttuk a támadót!
Egy újabb robbanás rázza meg a területet és az utolsó Hummer is megsemmisül. Maddrox már a tüdejét is kiröhögi rajtuk, mert érzi a lényének egy darabját a közelben. A második Hummerbõl Hudson dokit is kirántgatják, így a fogjok meglátják egymást egy pilllanatra. Maddrox kacsint a nõ felé, aki nekiugrik a mellette térdelõ katonának és kibillenti az egyensúlyából, ezzel sikerül kiráznia a pecket a azájából.
- Négy katona jobb oldalt! Ááá.. gépfegyverekkel!
Az õt fogva tartó katona puskatussal arcba vágja, így a nõ elhallgat és a földre hanyatlik. Maddrox gyomron rúgja Lightot és a képébe röhög. Õ is kiköpi a pecket és még mindig röhögve közli a katonákkal.
- Végetek barmok! Figylemetlenek voltatok!
A Light mellett térdelõ katona Maddrox felé csap, ezzel sikeresen elhallgattatja a férfit. Maddrox kissé zavartan körbenéz, de aztán rájön, hogy a nyakörv akadályozza a mutációját.
- Majd legközelebb megbeszéljük ezt fiacskám!
|
|
Light
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Light on Jun 30, 2009 20:42:27 GMT 1
A katonai öltözetnek köszönhetően nem volt vészes Madroxx ütése. Kicsit összegörnyedtem, de nincs különösebb probléma. Egy másik katona lefoglalja. Amikor használná a képességét, rájön, hogy a nyakörv nem hagyja. -Valahol kell lennie egy Madroxx klónnak.-mondom a másik katonának, aki azonnal intézkedik is. Én is teszek valamit a dolgom szóval sebességre kapcsolva körbe futom a területet és megpróbálom megkeresni a Madroxx klónt, aki lövöldöz a katonákra és megpróbálja kiszabadítani a két foglyot.
|
|
|
Post by Vizió on Jun 30, 2009 21:36:16 GMT 1
Maddrox X, ahogy magáben hívja magát gyorsan összeütögeti a tenyereit és az újabbak elrohannak minden irányban, amerre tudnak, kivéve egyet.
- Nincs ennek értelme haver... hagyjuk az egészet és feküdjünk le a porba...
- Ohh, egy depressziós. Miért kellett pont ezt kifognom?
Ismét lövésre emeli a fegyverét és lelövi a Heather mellett térdeplõ katonát.
- Hehe. Még egy! Csak így tovább hapsikám! Te meg tûnj el, ne rontsd itt a levegõt!
|
|
Lizard
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Lizard on Oct 4, 2009 11:54:33 GMT 1
(Igenis! Növeljük itt is az oldalszámot )
A Vad gúnyolódik vele, kineveti. Tettetett sértettséggel a hangjában a másik fejéhez vágja: - Ha te lennél ilyen helyzetben, és neked lenne ilyen cuki kötésed, te is nyafognál érte. Szörnyen néz ki! Akkor is, ha csak te látod. Vezetni meg elég pocsék így. Bár neked meglenne az előnyöd, hogy nem jön ki a szemed a helyéről, ha sebességet váltasz. Nyaúúúú! - Nyiszogja a végén, miközben a sebváltót újabb csikorgó, recsegő hang kiadására készteti. A pillanatnyi elhallgatásra a másik felé sandít, arcán halvány diadalittas mosollyal, amit nagy küzdelem árán tud csak levakarni arcáról. ~ Azért csak kisajtoltam belőle valamit... ~ A kifakadásra, ha macska lenne, hátralapítaná a fülét, és fújna. Így csak vércseként visítva vág vissza. - EZ jött, EZT visszük! Egyébként meg semmi baja nem volt szerintem míg... rá nem feküdtem... a sebváltóra... - Fejezi be elhalkulva. Aztán hirtelen rájön, hogy ez mennyire félreérthetően hangzott. - Vagyis hogy, hát ráestem... fékezett, én meg... ezt... ebből nem jövök ki jól, mi? - Zavartan vigyorog, és szégyellősen beharapja alsó ajkát. Hát igen... az ilyen helyzetekbe nagyon könnyen beleesik, és soha nem jut eszébe semmi frappáns szöveg, amivel kivághatná magát. Helyette még jobban belegabalyodik. Semy most valószínűleg rákvörös lenne, de bőrszíne miatt ez annyira nem feltűnő. Ha majd kicikizték, és mindketten kiröhögték magukat, akkor halkan megjegyzi: - Elmesélhetem a teljes sztorit? - Közben persze a sebesség megugrik, és a kocsiból a legtöbbet kihozva haladnak az egyébként ösvényszerű hegyi úton. - Valami GPS szerű navigáció azért nem ártana, mert a végén a parton kötünk ki, aztán még lophatok egy hajót is.
|
|
Han & Vad
2. Szint - 7 Kredit
Han Cao Kerner
|
Post by Han & Vad on Oct 4, 2009 15:41:44 GMT 1
Liz visszatámadására ismét gúnyosan mosolyog, de nem néz a lányra. A sebváltó hangjától a hideg futkos a hátán... biztos elérnek ezzel az út feléig, legalább? Aztán Semy rárivall, és rájön, hogy tulajdonképp a sebességváltónak egész kellemes nyikorgása van... Viszont a szavak, meg a végén az elcsendesedés, meg a mentegetőzés. - Mit csináltál te a sebváltóval? - Kérdi kaján vigyorral a képén. Tisztán látszik a tekintetén, hogy pajzán képsorok peregnek le lelki szemei előtt. - ... ebből nem jövök ki jól, mi? - Hát nem. - Feleli még mindig vigyorogva. Látja a másikon a zavarát, ez pedig okod ad a játékos piszkálódásra. - Igazán kíváncsivá tettél... mi dolgod volt neked ezzel a bottal? - Bök a váltókar felé, továbbra se engedve abból a pimasz arckifejezésből. Most felettébb jól szórakozik a másik kínján. Ha a bőrén nem is látszik, hogy elpirult, azért mégiscsak virít róla. Szégyenlősködhet, most már mindegy, ebbe beleugrott. - Elmesélhetem a teljes sztorit? - Arra várok. - Kíváncsi tekintettel fordul Lizard felé, komolyságot erőltetve magára, de ez is csak játék. Tekintetében még mindig ott csillog az a gonoszkás mosoly.
|
|
Lizard
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Lizard on Oct 4, 2009 16:51:33 GMT 1
~ Ó, hogy kapnád be! ~ Morog magában, bár valójában ez most nem valami vérre menő gonoszkodás, inkább csak csipkelődés. Lemondó sóhajjal legyint egyet. - Eh, hímek! - Aztán megvárja a Vad reakcióját, és végül nekikezd a mesélésnek. - Na szóval. Otthagytál, mint eb a sz*rát, aztán én lapultam és vártam a sült galambot a számba. És jött. Meg se kellett moccannom. Kigurult a házfalak közül ez a járgány. Akkor még ép volt. Aztán én utána mentem, de nem tudtam elég gyorsan futni. Bár végül is, utolértem. Fel a platóra, előrerohantam, aztán be is zúztam a botommal... ne vigyorogj... az ablakot, csajt fejbe csaptam, de ő még előtte vállba lőtt. Csajszi elrántotta a kormányt, beleszaladtunk egy fába, és én bezuhantam fejjel előre a két ülést közé. A bordámmal érkeztem rá erre a sz*rra, és ez a pics@ meg elejtette a pisztolyt, az be az ülése alá, én nem értem el, mert megmoccanni se tudtam, a veszett spiné meg majdnem kikaparta a szemem. Ráuntam, és elkaptam a torkát. Nem sikerült megfojtani, de elájult. Utána már könnyű játszma volt kikecmeregni az ülések közül, kidobni a kocsiból a nőcit, elfoglalni a helyét és eljönni. Úgy ennyi. - Mire befejezni, egészen el is feledkezik az előbbi, saját maga által generált kellemetlen helyzetről. Szemeivel az utat fürkészi, és hacsak a Vad nem szól, rövid időre csend telepszik közéjük. Egyedüli zaj csak a motor duruzsolása lesz. Végül mégis Liz töri majd meg a csendet, már ha meg kell törnie egyáltalán. - Véletlen sincs nálad víz, igaz? Szomjas vagyok. Meg éhes is... kajád sincs? - Kérdi némiképp nyafogva, de továbbra se néz a Vadra.
|
|
Han & Vad
2. Szint - 7 Kredit
Han Cao Kerner
|
Post by Han & Vad on Oct 4, 2009 17:09:21 GMT 1
- Már megbocsáss, de te kezdted a témát más irányba terelni! Meg se szólaltam, mikor mentegetőzni kezdtél! - Vág vissza még mindig játékosan. - Nők... - Kontrázik rá a másik kijelentésére. Most ő is az utat bámulja, és közben végighallgatja a másikat. Már csak magán a felszólításon is elmosolyodik. Mondjuk ez szinte törvényszerű, ha már az előbb amúgy is hülyéskedtek, és vicces kedvébe került. Túlzottan az elhangzottak se komorítják el. Majdhogynem vállat ránt. Azt hitte, érdekesebb történet lesz. De ha nem, hát nem. - Mázlid volt. - Jegyzi meg, hogy azért mégis reagáljon rá valamit. Aztán hirtelen fejébe ötlik egy kérdés, ami nagyon is fontos, tekintve a következmények lehetőségét. - Csak úgy otthagytad a csajt? - Kérdi szinte leteremtve a lányt. ~ Eszetlen tyúk! Baromira nem hiányzik egy szemtanú! ~ Bár Semy valószínűleg meg fogja nyugtatni, hiszen nem hagyott maga után effélét. De ezt jelenleg még nem tudja. Egy kis időre elhallgatnak. A Vad roppantul örül ennek a kis szünetnek. Hátraveti a fejét, és lehunyt szemmel élvezi a csendet. Fancsali képpel veszi tudomásul, hogy semmi sem tarthat örökké. Pláne a jó dolgok nem. Meghallgatja a lány panaszkodását, majd kissé előredől, és úgy pillant Lizard felé. - Esetleg még feleségül is vegyelek?
|
|
Lizard
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Lizard on Oct 4, 2009 17:37:07 GMT 1
Inkább nem szól. Nem reagál semmit. Egyáltalán. ~ Jóól van naa! ~ Na, azért mégis. De csak szigorúan magában. Őt mindig olyan könnyen lehet ilyen helyzetekbe hozni, hogy az már önmagában nevetséges. - Tudom. - Jelenti ki határozottan. Tudatában van szerencséjének. Sőt, magában meg is köszönte már az égieknek. A letorkolásra hidegvérrel reagál, sőt, szinte kioktató stílusban felel. - Hülyének nézel? Nem hagyok szemtanút, túl veszélyes. Fejbe lőttem. - Hangjában egy szemernyi érzelem sincs, úgy beszél az áldozatról, mint egy tárgyról. Ezt annak idején még Salvatore-tól tanulta. "Ha nem akarod a lelkiismeretedet terhelni, Prue, akkor tekintsd őket egy darab kőnek. Tudom, milyen kis érző lélek vagy, ezért szerintem fogadd meg a tanácsom. Ne kezeld őket élőnek. Meglátod mennyivel könnyebb lesz!" És tényleg az lett. Ha belegondolna jobban, bántaná a tette. De nem teszi. Mert azért ennyire nem mazochista. Na ezek után következik egy kis csend, a nyávogás, és a reakció, amire Semy gúnyolódva felel. - Kérlek! - Még mosolyos, és pislog is hozzá, ártatlan kislány módjára. Aztán elkomorodik. - Lassan húsz, huszonegy órája nem ettem, nem ittam, a képességem totálisan elszívta az összes erőmet, hátrahagytak, aztán itt vagyok most veled, meglőttek, összekarmolták a kezem, és még a fejemet is bevertem. A bordám is sajog. Tényleg, semmiség, tökre jól vagyok! - Mosolyszerű grimaszba húzza ajkait, de végtelenül erőltetett. Haragos, morcos, és minden baja van. - Tudsz vezetni? Igazán átvehetnéd, mert szédülök. Nem hiszem, hogy jót tenne a Fordnak még egy puszi a fa törzsétől. - Kérdi, de korántsem kedvesen. Úrrá lett rajta a kimerültség, ismét.
|
|
Han & Vad
2. Szint - 7 Kredit
Han Cao Kerner
|
Post by Han & Vad on Oct 4, 2009 18:41:25 GMT 1
Valóban. Liz megnyugtatja, hogy nem hagyott hátra semmi árulkodást. Maximum az ujjlenyomatát, a DNS-ét, de hát ilyen kis apróságok kit zavarnak? Mondjuk jelenleg ez nem gond, mert időbe telik, mire megállapítják, hogy az említett nyomok kihez vezetnek. Úgyhogy most nyugodtabb egy kicsit. Ámbár még mindig ott van a kérdés, hogy esetleg egy Őrszem nem figyel-e fel rájuk, hogy a kocsin nincs-e véletlen helyzetjelző, és hasonlók. Követni még mindig tudják őket, ha akarják. Kérdés, hogy ez eszébe jut-e valakinek. Erre jobb lesz odafigyelni. Előkotorja a laptopot, és pár pillanattal később már a rendszerben kutakodik. Figyeli a riasztásokat. Neki szabad, hiszen ez a munkája, részint. Illetve nem az övé, de nem szólnak rá, ha ő is nézelődik. Ő a főnök, nem? -Kérlek! A Vad nem szól semmit vissza, csak csúnyán néz. Azzal az igazi "rühellek!" nézésével. A kifakadás után kifejezetten feszélyezi a közéjük települő csend. De nem tud mit mondani... nem is kell, Liz folytatja. Hallja, amit kér, de egyelőre a monitort bámulja, és látszólag figyelmen kívül hagyja a lány panaszát. Pedig csak mérlegel. Elhiszi, hogy Semy fáradt, és ez a tény más megvilágítás alá helyezi a korábbi gondolatmenetét. Tulajdonképp, bár nem vallja be magának, megkönyörül a lányon. - Figyelj... előrebocsájtom, hogy baromira nem bízom ám benned, és ami azt illeti, senkiben sem. De... amit mondasz, jogos. Ha tényleg nem bírod, átveszem, mert nem hiányzik az, hogy összetörd a kocsit. Viszont, elkezdtem figyelni a riasztásokat. Amíg mi, vagy a falu, esetleg a börtön nem szerepel rajta, nincs gáz. Viszont te meg nem értenéd meg, ami ide van írva. Sőt... meg se mutathatnám úgy istenigazából. Szóval most dilemmába kerültem. A gépet nem adhatom ki a kezemből, de egyszerre az utat meg a kijelzőt nem tudom figyelni. Semy... bírd még egy kicsit, jó? Nem vagy az a személy, akire nyugodt szívvel bíznám a laptopot. Ha ez megnyugtat... én se leszek jobban, mire hazaviszlek. - Most úgy érzi, mintha legalábbis elárulta volna egy gyenge pontját, és most sebezhető lett ezáltal. Persze badarság. Liz mit kezdene vele, úgy mégis? Ugyanolyan cefetül lesznek mindketten. Legrosszabb esetben elterülnek a földön.
|
|
Lizard
2. Szint - 7 Kredit
|
Post by Lizard on Oct 4, 2009 19:40:06 GMT 1
Hát ez nem jött össze. Először nem is akarja győzködni, de a véletlenszerűen oldalra bemozduló és elmosódó kép egy kicsit aggasztja. - Nézd, igyekszem, oké? De nem vagyok jól. Nem hiszem, hogy elvezetek neked itt órákig. - Mondja, s ha nem érkezik válasz, akkor egy darabig megint áldásos csend lesz, egészen sokáig, hacsak a Vad nem szól valamit. Ha csönd volt, akkor az úgy fél óráig tarthatott. Semy hirtelen elkezd fékezni. Nem tövig tapossa a pedált, hogy mindketten a szélvédőn kössenek ki, de nem is finomkodja el. Az ok pedig a váratlanul elködösülő látása, és a gyomrába hasító görcs, valamint a rátörő remegés. Amint megáll, karjait a kormányra fekteti, és rádől. Kissé zihál is. Ad magának egy percet, aztán lassan felemeli a fejét, és a Vadra néz. - Nem megy. - Elengedi a kormányt, és kezeit mutatja, amik úgy rázkódnak, mint a nyárfalevél a szellőben. - A-ah... vagy adsz enni, meg inni, vagy elájulok. - Nyögi erőtlenül. Bár tudja magáról, hogy nem fog. Éhezett már napokig. Igaz, akkor azért legalább inni tudott. Nem fogja eszméletét veszteni, bár a helyenként a szeme elé libbenő és tovatűnő sötét foltok egészen baljóslatúak. - Mondd el, mit nézzek rajta. Nekem is érdekem a hazajutás, és nem akarok neked véletlen se rosszat, ha kell, meg is ígérem. Ha az megnyugtat. Vedd át a volánt, kérlek szépen! - Most ténylegesen könyörög, hasonlóképp, mint mikor a Vad ott akarta hagyni. Ha egyszer már bejött, csak bejön még egyszer...
|
|