|
Post by Vizió on Sept 9, 2008 22:26:11 GMT 1
Adatok keresése... Feldolgozás...
Adatok betöltése... Képi anyag keresése folyamatban...
Belső- vagy Központi-síkság
Az ország középső területét zömmel tengeri üledékkel borított síkságok jellemzik.
Öt-Tó-vidéke vagy Nagy-tavak vidéke
Öt hatalmas tó van itt egymással kapcsolatban, valóságos kis tengert alkotva:
* Felső-tó * Huron-tó * Michigan-tó * Erie-tó * Ontario-tó
Mindezek mellett a vidék tagjaira jellemző az, hogy az üledékek – olykor dőlt – rétegeket alkotnak, a rétegek pedig olykor réteglépcsőben szakadnak meg, ami olyan csodálatos tájak kialakulását vonta maga után, mint a Niagara lépcsője. A jégkorszak következményeként morénavonulatok (gleccserek által kivájt anyagok lerakódása a jég elolvadásával) alakultak ki itt (pl.: Oak Ridge – Tennessee államban).
Mississippi-medence
Északi részén főként morénák találhatók a felszínen, délen pedig elsősorban lösz. A pleisztocén kor jégtakarója a Missouri és Ohio (a Mississippi mellékfolyói) vonaláig húzódott a legkeményebb jégkorszak alatt.
Préri-tábla
Nyugat felé enyhén emelkedik, de igen nagy terület lévén a két „széle” között helyenként 1000 méteres magasságkülönbség is van. Leginkább krétakori üledék borítja egyhangú felszínét. Helyenként réteglépcsők, bazaltvulkánok találhatók. A pleisztocén jege néhol marta felszínét és az olvadás is ritkán 300 méteres vízmosásokat hozott létre. Éghajlata ma is szélsőséges, így jobbára csak fűfélék lepik. Grand Canyon, az ország egyik legismertebb természeti látványossága Grand Canyon, az ország egyik legismertebb természeti látványossága
Partmenti síkságok
Délnyugaton a Mexikói-öböl és az Atlanti-óceán határolja, tengeri (harmadidőszakból), illetve folyóvízi üledék fedi. A part folyamatosan épül, a tenger dűnéket és turzásokat rak a fenékre. Lagúnái látványosak.
Belső medencék és fennsíkok
A Kolumbia-medencén hatalmas (harmadidőszaki) „bazaltplató” terül el. A Nagy-medence száraz területén sós tavak és sósivatagok találhatóak (pl.: Nagy-Sós-tó). A Colorado-fennsík különleges látványt nyújt, mert a Colorado folyó bevágódása kanyonokat hozott létre (Pl.: Nagy-kanyon, angolul: Grand-canyon). Ennek különleges jelentősége van a földtörténeti korok vizsgálatában, hiszen itt több száz kilométer szélesen 1500 méter mélyen tanulmányozható az egymásrarakódás egyetlen kapavágás nélkül.
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Sept 22, 2008 23:08:38 GMT 1
A lakás üres volt, pont úgy, mint a szíve. Körülnézett, de mivel nem talált semmit, ami használható lett volna, így elindult egy másik helyszínre. Nem vágyott társaságra, nem vágyott táplálékra, csak evett, mert kellett az izmainak a kalória. Nem talált benne örömet. Most sem volt benne öröm. Csak ment előre, mert a parancsban ez állt. „Vidd el az üzenetet.” Hát, elvitte. Most az üres folyosókon bolyong a nagy orvosi laboratóriumban. Robbanás nyomai, ott karmolások… valaki tövestől tépte ki a berendezést… az egyetlen hang a kinti éjszakából behallatszó tücsökhegedű és a katanáról halkan a betonpadlóra cseppenő vér hangja. A füle zúgni kezd a hangtalan éjszakától, s a tücsökdal is idegesíti, de nem tesz ellene. Végighúzza az ujját a fal egyik repedésén, mikor a perifériás látásával mozgásra lesz figyelmes.
- Ki maga? Mit keres itt?
Lassan fordul oda, szándékosan a háta mögé fordítva a fekete pengéjű véres katanát. Állítólag a penge a lélek tükre. Van olyan kultúra, ahol a pengéd kérik, hogy lássák milyen is vagy valójába. Vajon ő tényleg olyan rossz, mint azt a penge sugallja? Vajon fekete az ő lelke is? Oda sem figyelve rátapos egy Usagi képregényre, s lépte nyomán egy lap kiszakad a képregényből. Két méterre megáll a kuporgó férfitól, s lenéz rá. Nem olyna magad, mint a legtöbb amerikai, alig éri el az egy hatvanat, de így is le kell néznie Bruce Banner összehúzott alakjára.
- Én vagyok a kézbesítő. A királyunk, Eric Magnus Lehnsherr kívánságát tolmácsolom feléd, Bruce Banner. A királyunk úgy határozott, hogy túlzottan veszélyes vagy a társadalomra nézve, így engem küldött, hogy megbeszéljük ennek a veszélynek az elhárítását.
Befejezte a beszédet, s várta, hogy a másik megszólaljon. Hosszú percek teltek el így, míg ő, a lány a karddal… mi is a neve? ~ Yvette. ~ Igen… valaha az volt…
- Mit… mit jelent az… elhárítás?
~Szinte ide hallani a szíve dobogását…
- Végrehajtást. Gyors végrehajtást. Így leszek én, egyben a végrehajtó is…
Szinte be sem fejezte a mondatot, de már lendült is előre. A katana pengéje már suhanva szelte a levegőt, s a lány teste szinte áttépte a kettejük között lévő távolságot. A katana megvillant, s vér terítette be a királyi bérgyilkos ruháját tetőtől talpig. A férfi felüvöltött, s karjának csonkját markolva gurult arrébb, hogy egy távolabbi sarokból üvöltve támadjon a lányra.
- Nyápic kislány ELVETTE HULK KARJÁT! HULK MEGNYÚZZA NYÁPIC KISLÁNY!!! - Oh a francba…
Egy hatalmas zöld kar lendül a bérgyilkos felé és a falhoz csapja. A lendület magával sodorja a doktor levágott karját is, így a hatalmas őrjöngő szörnyeteg nem találja meg, s nélküle távozik. Yvette lassan kifújja a levegőt. Legalább három bordája eltörött, amikor a falnak csapódott, s a tombolásban a nyaka is megroppant egy kicsit. Igyekszik úgy emelni a karját, hogy az se a bordáiban ne okozzon fájdalmat, amitől összerándul a teste, s a nyaka, ami nagy valószínűséggel eltörött elmozduljon, órákra, rosszabb esetben napokra mozdulatlan fekvésre kényszerítse ilyen kiszolgáltatott helyzetben. Nagy nehezen a szájához emeli az apró rádiót, s elhaló hangon beleszól.
- Itt a végrehajtó. Azonnali aider beavatkozásra van szükségem az új-mexikói célterületen. Végrehajtó kiszáll.
Alig telik el öt, teljesen üres, idegesítően csendes perc, s egy őrszem robot landol az épület előtt. Henry, az aider mutáns, s két katonai páncélt viselő militista futva közelíti meg az épületet. Belépve csak pusztítást és hullákat látnak.
- Igazi csemege neki… - Nagyon jó a kiscsaj… csodálom, hogy egyedül bírja.
A férfiak elhallgatnak, amikor a jeladó a közelbe határozza meg a lány tartózkodási helyét. Senki sem mer akár csak megszólalni is a jelenlétében. Mind félnek a Végrehajtótól…
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 3, 2009 21:33:57 GMT 1
A testében fellángolt a fájdalom emléke, ahogy lassú mozdulatokkal felkel az egészségügyi sátorban felállított ágyról. Lassan végigropogtatja az ízületeit, mintha a hibás alkatrészt keresné. Óvatosan nyújtja a nyakizmait, s élvezi, ahogy az izmok szinte pattanásig feszülnek. A nyakába hasító fájdalmat élvezi, hiszen valami érzés, ami kitölti a lelkében tátongó űrt. Amikor úgy érzi, már tud rendesen mozogni, akkor komótosan leakasztja a hosszú kabátját a szék hátáról, s maga köré kanyarítja. Ujjai gyakorlott mozdulatokkal futnak végig a ruhadarab szegélye mentén, nem foglalkozik a vérrel, ami szennyezi. Ha ennek vége, úgyis elégeti a ruhát. Magára simítja a kabátot, a kezébe veszi a katanáját, felfelé forgatott tenyerein egyensúlyozza, figyeli, hogy nincs-e bármi baja, vagy eltérés benne. Nem bízik senkiben, ezért is dolgozik egyedül. Csak ritkán van szüksége ekkora csapatra és segítségre. A segítség viszont legfelülről érkezik, magától Magneto-tól. Elvégez pár gyors gyakorló mozdulatot, hogy az enyhe merevség és az apró bizsergés kiálljon a tagjaiból, majd félrehúzza a sátorlapot és kilép az alkonyatba. Körülötte vörösbe von mindent a lenyugvó nap fénye, s a távolból egy kerepelő rotor hangja hallatszik. Hüvelyujjával kilöki egy kicsit a katanát a hüvelyéből, s az ismerő kis kattanás megnyugvással tölti el, bár eddig sem volt ideges, vagy akár csak nyugtalan. Nesztelen léptekkel indul meg a neki háttal ácsorgó egyenruhát viselő alakok felé.
- De uram! Engedelmével, a HULK az egyik legnagyobb fenyegetés! A manhattani pusztítás is alátámasztja! - Ezért kell megállítani, katona. Ezért küldték utána a Végrehajtót… ő biztos elintézi. - Vagy a HULK azt a kiscsajt… Elnézést uram, de látta, hogy milyen állapotban szállították ide? - Tökéletesen rendbejöttem, katona.
Suttogta egy hideg és kegyetlen hang a hátuk mögött. A fiatalabbik katona jól láthatóan összerándult, ahogy a hang beszivárgott a zsigereibe, hogy minden porcikáját jeges ujjakkal szorítsa meg. A felettes tisztje nem reagált ennyire látványosan, bár elsápadt és kellett neki egy pár pillanat, amíg a kezét tisztelgésre tudta emelni. Amikor sikerült neki, szerencséjére csak a hüvelyében egy katana suhant el mellette, s a Végrehajtó hátához simult.
- Jelentést.
Csattant a parancs. Mindkét katona rettegve húzta be a nyakát.
- A… a csap… khm… a csapda készen áll. A karók leásása befejeződött, a gödör álcázása folyamatban van. Már majdnem kész vannak vele… asszonyom. - Mennyi még? - Fél óra. Maximum. - Gyorsítsák meg. Legyen kész, mire ideér – a Végrehajtó sarkon fordult és otthagyta a két izzadó katonát. - De az már csak tíz perc! Lehetetlent kér! – kiabált utána a tiszt, de ő nem törődött vele. A lehetetlen nem létezik. Csak lusták rendesen nekiállni.
|
|
Pyro
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Pyro on Feb 9, 2009 16:55:27 GMT 1
- Itt meg mi folyik? - kérdem a jelenlévöket rögtön, ahogy megérkeztem. Négy társammal egy dzsippel érkeztünk a helyszinre és tiszta por vagyok. - Nézzetek körül! - parancsolok rájuk, majd megállok és kémlelem a munkálatokat. Az meg ki? Egy furcsa frizurájú nöt látok meg a távolban. - Valamiféle ásatások folynak, uram! Egy bizonyos Hulkra várnak. - mondja az egyik emberem. Ott hagyom öket és a nö felé veszem az irányt. Közelebb érve látom meg, hogy egész csinos, de valami sötétség sugárzik belöle. Pont ahogy szeretem. - Jelentést! - szólitom meg.
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 9, 2009 21:28:45 GMT 1
- Jelentést!
Csattan mögötte a parancs. A fejét csak egy kicsit emeli meg, az ismeretlen hangra, de még nem fordul meg. Figyel. A munkálatok mégis tudnak gyorsabban haladni és a kopter kerepelése is közelebbről hallatszik. Lassan fordítja a fejét az őt megszólító felé, de nem néz rá, csak a szeme sarkából méri fel az alakot. Tekintete hidegen siklik végig rajta, s egy húsz év körüli suhancot lát, aki nagynak képzeli magát, mert egy francos bőregyenruhát kapott, mellén a Milícia jelképével. Megvetése jeléül fúj egy kicsit az orrán át, s visszafordul a lassan eltűnő gödör felé. Fejét felszegi, megkeresi a tekintetével a koptert, majd a suhancra ügyet sem vetve elindul a leszállótér felé. Ő csak egy személynek tartozik jelentéssel. Ha végzett, talán, ha egyáltalán eszébe jut még az alak, el fog beszélgetni vele. S nem ő lesz a katana kényelmetlenebb végénél...
|
|
Pyro
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Pyro on Feb 9, 2009 23:39:48 GMT 1
A nö nem válaszol. Még csak rám sem néz. - Nem hallod? - kiabálok rá. - Jelentést! Ekkor mintha egy kicsit felemelné a fejét, de továbbra is hallgat és elindul valahova. Mit képzel? - Te meg hova mész? - már nagyon ingerült vagyok, hogy nem tudom mi történik itt és még ez a nö sem ad felvilágositást róla. A tüzet már meg is gyújtottam és már lángokat is gerjesztettem belöle. A csóva célt ér, a nö feltehetöen enyhén megperzselödik. Nem csoda, a tüz mindenkire igy hat. Kicsit közelebb lépek hozzá. - Kinek képzeled magad, hogy nem engedelmeskedsz?
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 10, 2009 11:51:08 GMT 1
- Nem hallod? Jelentést!
Forró levegő csapta meg, de idejében félrelépett előle. Balra lép ki, közben a háta mögül előrelendíti a még a hüvelyében lévő katanát, s így igyekszik megütni Pyro alkarját. Akár sikerül, akár nem, a következő mozdulattal lehúzza a tokot, s a meztelen ébenfekete pengét a srác álla alá feszíti.
John Allerdyce Mutáns férfi Fedőnév: Pyro Kor: 18 Származás: Ausztrália Mutáns Milicia vezetöje Képesség: pirokinetika felszerelés: csuklólángszórók
Az akta egy pillanat alatt bukkant fel a tudatában, de nem törődött vele különösebben. Az uralkodó nemsokára ideér, majd ő eldönti, hogy szüksége van-e erre a nagyszájú pincsikutyára, vagy nem. Ajkai zord félmosolyra húzódnak, s hogy mozdulatlanságra kényszerítse, aprót húz a pengén.
|
|
Pyro
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Pyro on Feb 11, 2009 13:45:01 GMT 1
Éppenhogy érte egy kicsit a láng, mire baromi gyorsan mögöttem teremt és már éles pengét éreztem a kezemen. Hé! Azt már nem! - Te meg mit müvelsz? - kiabálok rá, de nem fordulok meg, semmi hirtelen mozdulat, aztán még véletlen leszúr vagy valami. Én is csak szembe vagyok veszélyes. - Ki vagy te? - kérdezem töle, bár ahány százalékban eddig válaszolt a feltett kérdésekre, valószinüleg erre sem kapok választ. - Le a kardot! - megvárom mi történik, hogy megenyhüljön, én is felemelem a kezem, nyitott tenyérrel, hogy lássa nem készülök semmire. Ezek után igazán nincs mit lázadoznia. "Megadtam magam". - Gyerünk!
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 11, 2009 23:18:16 GMT 1
A katanát egy kicsit jobban megfeszíti, s jobb helyzetbe lép a vágáshoz, annak ellenére, hogy a srác láthatóan megadta magát.
- Előbb tájékozódj, kisfiam, aztán pofázz. Én egy valakinek jelentek és az messze nem te vagy. Még egy tiszteletlen szó és a kezedbe adom a fejed. Remélem megértettük egymást.
Még ejt egy apró vágást Pyro nyakán, ezen nem fog elvérezni, de talán megfelelő figyelmeztetés lesz, hogy legközelebb mihez tartsa magát. A pengét szennyező bíbor foltot a ruhája ujjába törli, ami már amúgy is mocskos Hulk vérétől, s a kardot a hüvelyébe löki. A közelben landol a helikopter, s a kiszálló uralkodó előtt Yvette fejet hajt, bár a tekintetét végig Magneto arcára szegezi...
|
|
|
Post by Vizió on Feb 12, 2009 19:35:12 GMT 1
A kopter landol, s egy magas alak bontakozik ki a rotorok keltette porfelhőből. Ahogy a királyuk a földre tette a lábát, azonnal fel is emelkedett ismét, hogy elfoglalja a helyét a támadóalakzatban. Eric Magnus Lensherr kiegyenesedett és a furcsa jelenetre szegezte a tekintetét. Kedvtelve nézte, hogy mennyire jó munkát végeztek amikor kondicionálták erre a munkára. Tökéletes. Az egyetlen probléma Kymera megfékezése lenne, ha hagynák, hogy tudatra ébredhessen. De nem hagyják. Figyelnek rá, erősen. Ez a mostani Yvette épp egy katanát tart a felemelt kezű vezetője nyakához. A fiatal mintha kicsit megrettent lenne, de igyekszik fenntartani a felsőbbrendűsége látszatát, bár kérdéses, hogy mennyire sikerül neki, ennek ellenére Yvette tökéletesen nyugodt, mintha egy tea főzése lenne csak a dolog, s nem egy ember halálos megfenyegetése történne éppen. - Mi folyik itt? Pyro fiam, töröld le a nyakad. Jelentést kérek!
|
|
Pyro
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Pyro on Feb 15, 2009 16:53:09 GMT 1
Hiába adtam meg magam, sehogyse akar elengedni. Milyen kisfiam? De beképzelt ez a nö! Még, ha hetven körül lenne, de alig lehet idösebb tölem és még ö játsza az eszét. A levegöben hallatszik a helikopter hangja, amivel az uralkodó érkezik, de ez a csaj még gyorsan belevág a nyakamba. - Hé! Mond te normális vagy? - kiáltok a kissé szadista hajlamokkal ékeskedö tündérvirágszálra. Magnetora emelem a tekintetem, aki most száll ki a gépböl. Épp idöben. Ellépek a szerintem szellemi sérült nötöl és mellé szegödök. - Jó, hogy jössz - kezdek bele, miközben a tenyeremmel törölgetem a vért a nyakamról. - ez a szemtelen nö nemhogy nem engedelmeskedett nekem, de még meg is támadott! - valószinüleg úgy hangozhatom mint egy sértett kisfiú, de akkoris! Ez a nö útálatos és tiszteletlen!
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 16, 2009 16:11:14 GMT 1
- A csapda készen áll. Megkezdődött a terelés. A kopterek pozícióban, az Őrszemek készenlétben. Ha kívánja, kezdhetünk is.
Nem foglalkozik sokkal többet a főnökével, ő is tökéletesen hidegen hagyja. Mint minden egyéb. Még visszafordul egy pillanatra.
- Ha gondolja uram, kezdhetünk.
A továbbiakban nem figyel a férfiakra. Ha kell valami, azt Magneto megoldja, hogy megkapja, elég, ha csak picit felemeli, hiszen a mai alakalom miatt a cipőjében fémbetét van. És amúgy is van rádiója. Felkaptat a dombra, és előhúzza a katanát, leengedett karral és kissé lehajtott fejjel várja az ellenfelét. Hulk, ez lesz a végső csatád...
|
|
|
Post by Vizió on Feb 16, 2009 17:12:39 GMT 1
- Fiam, remélem legközelebb megnézed, hogy kik vesznek részt az akcióban ,aztán elkerülöd a félreértéseket.
Korholja Magneto Pyrot egy jóságos nagybácsi stílusában, de a hangján és a szemén látszik a csalódottság és a figyelmeztetés. Ezt lehet legközelebb már nem nézi el.
- Yvette Drake, az egyik legjobb és leglojálisabb követőm. Sajnos az elején meg kellett győzni, de mostanra tökéletesen beilleszkedett a rendszerbe és ha sikerül így tartanunk, akkor sokáig lesz egy jól használható fegyver. Gyere. A domb alján lesz szükség rátok. Bármi áron tartsátok lent a monstrumot.
Ezzel Magneto otthagyja a fiatalembert és az egyik jól takart sátor felé veszi az irányt.
|
|
Pyro
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Pyro on Feb 17, 2009 17:38:41 GMT 1
Lesütött szemmel hallgattam Magnetot és nem igen füztem hozzá semmit a mondandójához. Inkább csak hallgattam, ahogy fényezi ezt a karótnyelt nöt. Engem mikor fog megdicsérni? Mostanában alig találkozunk, olyan elfoglalt, nah, persze nekem is van dolgom, de tudnék idöt szakitani rá. - Megyek! - válaszoltam, még hátra intettem a csatlósaimnak és elindultam a kijelölt helyre.
|
|
Yvette
1. Szint - 5 Kredit
|
Post by Yvette on Feb 18, 2009 13:57:37 GMT 1
Yvette megállt, s várta a jelet. A rádiója kettőt kattant, s a láthatáron megjelent egy hatalmas test, amit Yvette felé zuhan az égből.
- HULK KILAPÍT KICSI LÁNY!
A kicsi lány nem tűnt úgy, hogy akárcsak észrevette volna a felé zuhanó, üvöltöző alakot. Szinte lassított felvételként emelte fel a karját, s lépett el oldalra. A valóságban már régen nem állt ott, csak az illúziókért felelős alak oldotta meg, hogy úgy látszon, mintha nem mozdult volna. A Hulk előtte landolt és a igyekezett elkapni Yvette-t, akinek a hologramkép éppencsak a derekáig ért. A valódi Yvette az amúgy is Hulk súlya alatt roskadozó talajba vágta a katanát, s a földtömeg saját és a hatalmas test súlya alatt beroskadt. A Végrehajtó nem bízhatta a véletlenre, a kardot rúdnak használva páros lábbal hátbarúgta a zöldséget, s amikor a talpa annak hátához ért, megérezte, hogy valamilyen láthatatlan erő a szakadák felé húzza, segítve a rúgást.
|
|